fbpx

5 syytä soittaa musiikkia työpaikalla

Musiikin soittaminen työpaikalla ei ainoastaan lisää viihtyvyyttä ja luo hyvän ilmapiirin, työpaikalla soitettu musiikki myös lisää tuottavuutta. Musiikki ei siis häiritse työntekoa, vaan tehostaa sitä.

1. Musiikki saa hyvälle tuulelle

Musiikki vaikuttaa merkittävästi kuulijansa mielialaan, jopa silloin kuin siihen ei kiinnitetä tietoisesti huomiota. Iloinen musiikki saa ihmiset hyvälle tuulelle, motivoi ja inspiroi.

2. Musiikki luo miellyttävän työilmapiirin

Musiikki vaikuttaa merkittävästi kuulijansa mielialaan: hyväntuulinen musiikki saa siis ihmiset hyvälle tuulelle, motivoi ja inspiroi. Kyselytutkimuksen mukaan musiikin soittaminen luo työntekijöiden mielestä työpaikalle mukavan ja rennon tunnelman. Musiikki luo myös yhteishenkeä työntekijöiden välille, Cornellin yliopiston tutkimus osoittaa.

3. Musiikki vauhdittaa työntekoa

Miamin yliopiston tutkijan Teresa Leusikin tutkimusten mukaan hyväntuulista musiikkia kuuntelevat työntekijät suoriutuivat tehtävistään nopeammin kuin musiikitta työskentelevät.

4. Musiikki auttaa tekemään luovia ratkaisuja

Musiikki ruokkii luovuutta, ja se näkyy työmaailmassakin. Tutkimuksessa vuodelta 2017 osoitettiin, että musiikin soidessa työntekijät löytävät luovia ratkaisuja ja saavat hyviä ideoita.

5. Musiikki auttaa keskittymään

Kuuloaisti toimii jatkuvasti, ja kuulemamme äänet vaikuttavat meihin alitajuisestikin. Musiikin avulla voi luoda miellyttävän äänimaailman ja vaimentaa epämiellyttävät tai muutoin työhön keskittymistä häiritsevät äänet, kirjoitetaan The Guardian-lehdessä.

Minkälaista musiikkia työpaikalla kannattaa soittaa?

  • Jos tehtävä on toistuva eikä vaadi suurta keskittymistä, nopeatempoinen musiikki melko kovalla volyymillä vauhdittaa työntekoa ja saa sen tuntumaan mukavalta. Se myös auttaa esimerkiksi hitailta tuntuvina maanantaiaamuina.
  • Työtä vauhdittava musiikki on pääosin kuulijoille tuttua. Uutta musiikkia ei kannata soittaa suurissa määrin: se voi viedä huomion pois itse työtehtävistä.
  • Jos työhön liittyy kielellisiä tehtäviä, instrumentaalimusiikki toimii parhaiten.
  • Jos työtehtävään kuuluu uusien asioiden opettelu etenkin lukien, ei musiikkia kannata soittaa lainkaan – mutta opettelua ennen musiikki luo vastaanottavaisen tilan uuden oppimiselle.

Lupa musiikin soittamiseen työpaikalla

Musiikkilupien Taustamusiikki henkilöstötilassa -lupa kattaa taustamusiikin soittamisen yritysten työskentelytiloissa, henkilöstötiloissa ja virkistystiloissa, kuten kuntoilutiloissa ja kokoustiloissa. Työtilassa soitettavasta musiikista maksetaan vain niissä tapauksissa, kun yrityksessä on 25 työntekijää tai enemmän.

TUTUSTU LUPAAN JA HINNASTOON

Artikkeli on julkaistu alkuperäisesti GT Musiikkilupien verkkosivuilla ja artikkelin oikeudet omistaa Musiikkiluvat.fi

Lue lisää blogistamme

Ota yhteyttä

Olen kiinnostunut: